Nye Sentrum helsestasjon åpnet

Ordfører Petter Berg foretok i dag den høytidelige åpningen av nye Sentrum Helsestasjon i Anders Madsens gate.  Klikk for stort bildeKommunalsjef Mette Vikan Andersen, ordfører Petter Berg og tjenesteleder for helsestasjonene, Sonia Wigenstam. Anders Tyvand    

- Det har vært spennende å følge med på dette prosjektet. Veien hit har vært ganske brokete, og allerede i 2007 begynte vi å   tenke på hva vi kunne bruke dette bygget til. Først var det tanker om at Frikirken og Tønsberg parkering skulle bruke det, men nå har det altså blitt et leilighetskompleks med lokaler til en ny flott helsestasjon i underetasjen, sa ordfører Petter Berg da han foretok åpningen.

Den nye helsestasjonen vil huse både jordmortjenester, lege, fysioterapi for barn, helsestasjon for barn og helsestasjon for ungdom. Hvert år vil det bli foretatt nesten 9000 konsultasjoner, og om lag 1000 av disse på helsestasjonen for ungdom.

- Behov for større lokaler

Sentrum helsestasjon har frem til i dag holdt til på Tønsberg rådhus. Åpningen av de nye lokalene ble blant annet markert medKlikk for stort bilde    barnesang, og buekorps fra Norsk Sykepleierforbund. Kommunalsjef Mette Vikan Andersen var en mange talere.

- Dere som har jobbet på helsestasjonen har hatt det veldig trangt. Vi har vært nødt til å justere grensene for å få flere brukere over til Slagen helsestasjon, men befolkningsøkningen har likevel gjort det veldig tett her hos dere. Nå får dere nye, store, flotte lokaler. Det ligger mye jobb bak, og det hadde ikke vært mulig å få dette til uten et godt tverrfaglig samarbeid i kommunen, sa Vikan Andersen.

Hun trakk spesielt fram lederen for helsestasjonene i kommunen, Sonja Wigenstam, som en viktig ressursperson i prosessen.Klikk for stort bildeOrdfører Petter Berg åpner nye Sentrum helsestasjon. Her flankert av kommunalsjef Mette Vikan Andersen og virksomhetsleder Line Børresen. Anders Tyvand  

- Det er ingen som jobber for forebyggende helsearbeid slik som du gjør, og uten deg hadde det ikke blitt noe av, sa hun.

Eiendomsutvikling i Tønsberg kommune har vært byggherre i prosjektet. Det nye bygget i Anders Madsens gate inneholder 26 to- og treroms leiligheter i 1.-4. etasje, mens helsestasjonen disponerer deler av 1. etasje og hele underetasjen.