Klart for siste møte i fellesnemnda

28. august er det klart for siste møte i fellesnemnda for Re og Tønsberg kommuner.

Klikk for stort bilde

- Dette er en viktig milepæl, men det er samtidig litt vemodig at det er over. Jeg syns vi klarte å finne en god tone i fellesnemnda, og jeg mener vi klarte å samle oss om gode løsninger for den nye kommunen, sier ordfører Petter Berg (H).

Han har ledet det politiske utvalget som har tatt alle politiske beslutninger knyttet til sammenslåingen og den nye kommunen, og som har bestått av åtte politikere fra Re og åtte politikere fra Tønsberg.

Konsensus

Berg mener det er positivt at politikerne i fellesnemnda stort sett alltid har klart å komme til enighet.

- Vi har klart å oppnå konsensus i alle viktige saker. Den eneste gangen vi gikk til votering, gjaldt vel antallet medlemmer i bygningsrådet, sier han.

Han mener det var et viktig grep at Re og Tønsberg fikk like mange representanter i fellesnemnda, og at alle partiene var representert.

- Jeg mener det bidro til å sette tonen på en positiv måte. Samtidig blir det en litt kunstig sammensetning, og når alle partiene er likt representert gjenspeiler det ikke den reelle politiske situasjonen i den nye kommunen. Jeg er glad for at ingen har blitt fristet til å utnytte den situasjonen, men at alle har lagt godviljen til for å finne de gode løsningene sammen, sier han.

9. september avholdes kommunestyrevalget, og i oktober konstitueres det nye kommunestyret for Tønsberg kommune