Departementet følger sammenslåingen

Kommunal- og moderniseringsdepartementet følger med på sammenslåingen av Re og Tønsberg kommuner. En dag i måneden skal seniorrådgiver Jørgen Teslo hospitere i Nye Tønsberg kommune, og delta på møter i prosjektteamet. 

Seniorrådgiver Jørgen Teslo fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet - Klikk for stort bildeSeniorrådgiver Jørgen Teslo fra Kommunal- og moderniseringsdepartementetInnsikt

- Vi gjør dette for å bygge kompetanse. Vi er selvfølgelig opptatt av sammenslåingsprosesser, og vi er opptatt av at de nye kommunene skal lykkes. Da er det viktig for oss å få innsikt i hvordan disse prosessene fortoner seg for kommunene, og hvordan det praktiske arbeidet gjøres, sier Teslo. 

Observatør

Teslo er seniorrådgiver i kommunalavdelingen, og har oppfølging av kommunereformen i Vestfold som ett av sine ansvarsområder. Han har vært sentral i utarbeidelsen av departementets veileder om kommunesammenslåinger, men understreker at han ikke skal påvirke prosessene i sammenslåingen. 

- Jeg er først og fremst til stede som observatør, og jeg gleder meg til å følge prosessen videre, sier han. 

- Positivt

Prosjektleder og kommende rådmann, Egil Johansen, syns det er positivt at departementet ønsker å følge prosessen tett. 

- Det er utelukkende positivt, og det var ikke vanskelig å takke ja til forespørselen fra departementet. Teslo har solid kompetanse, og selv om han primært skal være med som observatør, vil vi helt sikkert kunne dra nytte av hans erfaring og få nyttige innspill underveis, sier han.