Snart skal fellesnemnda for Re og Tønsberg avgjøre hva som blir nye Tønsbergs kommunevåpen. Frem til 1. august kan du stemme på din favoritt! 

Det kom inn nesten 150 forslag til nytt kommunevåpen for nye Tønsberg kommune. Nå gjenstår 12 finalister, og snart kan du stemme på din favoritt! 

Nye Tønsberg kommune skal ha 49 representanter i kommunestyret, og fem politiske hovedutvalg. 13. juni ble politisk hovedstruktur for den nye kommunen vedtatt i fellesnemnda.

- Gratulerer til de fire kommunene, de 80 ansatte og alle de 100.000 heldige innbyggerne, sa helseminister Bent Høie (H) før han klippet snora. I dag foretok han den offisielle åpningen av Tønsberg-regionens nye legevakt.

Fellesnemnda har enstemmig vedtatt et mål om en fremtidig dekningsgrad for heldøgns-bemannede omsorgsplasser på 23 % i nye Tønsberg kommune. I dag har Re og Tønsberg samlet sett en dekningsgrad på 20 %. 

Mer enn 120 mennesker deltar i gruppearbeidet når 15 arbeids- og kartleggingsgrupper skal jobbe med sammenslåingen av Re og Tønsberg kommuner. 

- Følg Nye Tønsberg kommune på Facebook, og inviter gjerne venner til å like siden, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver Anders Tyvand.  

Kommunal- og moderniseringsdepartementet følger med på sammenslåingen av Re og Tønsberg kommuner. En dag i måneden skal seniorrådgiver Jørgen Teslo hospitere i Nye Tønsberg kommune, og delta på møter i prosjektteamet. 

Hvor mange politiske hovedutvalg skal den nye kommunen ha, og hvordan skal rådmannens ledergruppe organiseres? Dette er sentrale spørsmål når hovedstrukturen for den nye kommunen skal vedtas. 

- Med en felles, strategisk næringsplan, har Re og Tønsberg tatt enda et skritt nærmere hverandre, sier ordførerne Petter Berg (H) i Tønsberg og Thorvald Hillestad (Sp) i Re. Planen ble vedtatt i Re kommunestyre og i Tønsberg bystyre i februar 2018.