Anbefaler "Stavn og spire"

Mer enn 3000 mennesker stemte på sin favoritt til nytt kommunevåpen for nye Tønsberg kommune. «Stavn og spire» ble folkets vinner, og torsdag 23. august skal saken opp i fellesnemnda.

Stavn og spire - Klikk for stort bildeStavn og spire - Vår anbefaling er at fellesnemnda vedtar «Stavn og spire» som kommunevåpen for nye Tønsberg kommune. Det gjør vi både fordi dette alternativet fikk flest stemmer da vi inviterte innbyggerne til å si sin mening, og fordi vi mener at dette kommunevåpenet får fram den felles identiteten i Re og Tønsberg på en god måte, sier Lars Jørgen Ormestad (Ap).

Han leder det politiske arbeidsutvalget som har ansvar for å foreslå nytt kommunevåpen for fellesnemnda.

- Stavnet representerer den felles middelalderhistorien, og spiren representerer den felles landbruksidentiteten. I tillegg er spiren et symbol på at noe nytt gror fram av det gamle, sier han.

147 forslag

«Stavn og spire» var ett av i alt 147 forslag som ble sendt inn da innbyggerne i Re og Tønsberg ble invitert til å foreslå kommunevåpen for nye Tønsberg kommune. 12 finalister ble presentert for leserne av Tønsbergs Blad og Re Avisa før sommeren, og i en uhøytidelig spørreundersøkelse fikk dette alternativet flest stemmer med en oppslutning på hele 25,6%.

- Det har kommet inn flere forslag etter fristen, men vi har valgt ikke å ta disse med i vurderingen. Dette er jo forslag som innbyggerne ikke har hatt mulighet til å si sin mening om, sier Ormestad.

Nytt kommunevåpen skal vedtas i fellesnemnda 23. august, men må også vedtas i Re kommunestyre og Tønsberg bystyre før vedtaket er bindende.